fbpx

Fundal foto vopsit manual

Fundal foto vopsit manual si versatilitatea lui

Pentru ca deseori mi se pun intrebari legat de nuante si textura, m-am gandit ca acest exemplu sa te ajute sa-ti dai seama cam cum sta treaba cu aceste fundaluri foto vopsite manual. Sau macar sa-ti faci o idee cat de mica legat de felul in care te poti juca cu ele in lumina diferita dar si cu setari sau editare diferite.

L-am fotografiat in lumina naturala intr-o camera ce are o fereasta la care eu stau cu spatele, deci lumina pica frontal pe el si arata cam asa. Tonurile sunt de verde.

Pentru ca am avut o sesiune foto si ma gandisem sa scriu acest articol, l-am pus in spatele modelului. Am folosit un blit de 300w putere, la minim cu urmatoarele setari:

In Lightroom am schimbat numai setarea profilului camerei, nu am umblat la nimic altceva.

iar apoi am schimbat white balance-ul.

ca mai apoi la final, pornind de la setarile initiale ale camerei foto si fara nicio modificare facuta in Lightroom ci numai editare in Photoshop, sa scot trei variante usor diferite ale aceleiasi imagini, respectiv fundal.

Joaca in Ps iti poate lua cat timp ai la dispozitie iar rezultatul sa fie diferit de fiecare data. Depinde numai de tine ce anume doresti sa obtii si  cum doresti sa-ti arati viziunea asupra subiectului fotografiat.

Ce vreau sa spun la final este ca acest gen de fundaluri vopsite manual, nu lucesc absolut deloc, in editare nu trebuie pigulite deloc si-ti permit sa le editezi mai deschise/inchise dupa bunul plac si aproape fara efort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now ButtonSuna