Informatii despre fundaluri

Detalii de care sa tii cont inainte de a comanda un fundal vopsit manual
 
Incep prin a spune ca ele nu sunt pentru orice fotograf si acesta nu este un lucru rau :).
Cei care vor fundalul perfect, fara nicio dunga, nicio pata, drept si intins perfect, s-ar putea sa nu fie multumiti cu acestea si le recomand sa le incerce mai intai pe cele de hartie.
Cei care ( inca ) nu stiu sa se joace cu lumina, s-ar putea sa nu beneficieze de maretia lor in ce priveste felul in care ele se transforma in lumina diferita ( naturala sau artificiala )
Cei care nu inteleg faptul ca tonurile fundalurilor se vor schimba in editare iar nuantele pe care le vad cu ochiul liber, se vor modifica ( uneori destul de putin, alterori mai mult) atunci cand il fotografiaza de asemenea s-ar putea sa nu fie incantati de ele. 
Cei care imi trimit o poza cu un fundal si se asteapta ca eu sa pot realiza unul identic, de asemenea s-ar putea sa nu fie multumiti. Niciodata nu imi vor iesi doua fundaluri la fel. Spun asta pentru a nu ne afla in situatia comica intalnita la comenzile din China, unde ai primit ceva ce nu arata deloc cu ce ti-a prezentat vanzatorul 🙂 
Aceste fundaluri sunt pentru cei care stiu sa se joace cu lumina, care vor sa invete sa le puna in evidenta, care s-au saturat de cele de hartie sau pvc, care vor sa incerce stilul fineart, care vor sa reduca din recuzita multa ce uneori incarca fotografia, care vor sa se intoarca la stilul simplu, clasic, care vor sa incerce ceva nou si care vor sa se (re)indragosteasca de fotografiile lor 🙂 
 
Despre fundalurile RAFA
 
Folosind mai multe tehnici de vopsire, fundalurile se pot lucra cu mai multa textura sau mai putina, functia de dorinta celui ce-l foloseste.
Ce se vede cu ochiul liber arata usor diferit de felul in care un fundal arata in fotografie. Camera, setarile si lumina folosite, interpreteaza diferit atat culorile cat si textura! Un fundal texturat, functie de distanta subiectului fata de el, a fotografului fata de subiect dar si a setarilor folosite, se poate estompa mai mult sau mai putin. Sunt aspecte la care sa va ganditi inainte de a comanda, sa analizati spatiul pe care il aveti si stilul de fotografiere.
Ele sunt foarte versatile, isi schimba nuantele functie de lumina folosita, de white balance si evident de editare.
Majoritatea fundalurilor sunt capsate pe o bagheta de lemn pentru a le putea manevra si stoca mai usor.Exceptie fac cele micute, cele strip si cele de peste 2m care vor sosi la dvs numai impachetate.
Se lucreaza in diferite lungimi ( 2.5m, 2.7m, 3m, 3.5m ) si diferite latimi ( 1,55, 1.83, 2,10, 2.70 ).
Fundalurile NU se vor putea reface identic. NU vor fi niciodata doua la fel.
Fundalurile achizitionate se pot schimba in maxim 24h si se percepe o taxa de “inchiriere” de 150 lei.
Daca nu ai gasit in stoc unul care sa-ti placa, pot lucra si la comanda daca esti de acord cu ce am scris mai sus si accepti limitarile care pana la urma consider ca sunt in avantajul clientului fotograf care doreste sa fie unic in munca lui.
Comenzile custom se preiau numai pentru fundalurile PREMIUM.
Pentru comenzi speciale ( marimi atipice ) se percepe un avans de 25% din valoare, platibil in cont.
Plata se face in lei prin plata online sau ramburs la primirea coletului iar factura se trimite pe adresa de email din comanda.

FUNDALURILE PREMIUM

Sunt vopsite pe CANVAS ( bumbac 100%) foarte gros 350-550g/mp cu vopsea speciala profesionala. Aceasta nu crapa si se mentine foarte bine in timp.

Fundalurile nu se spala, trebuie protejate de incaltamintea murdara, recuzita manevrata cu grija pe suprafata lui…

FUNDALURILE BASIC

Sunt vopsite pe CANVAS ( bumbac 100%) mai subtire de 250-280g/mp cu vopsea speciala profesionala. Aceasta nu crapa si se mentine foarte bine in timp.

FUNDALURILE DE MUSLIN

Sunt vopsite pe o tesatura subtire de bumbac, cu vopseluri speciale pentru textile. Ele se pot impaturi, calca si spala la temperaturi joase.

Fundaluri printate pe polipropilena sau pvc

Se printeaza cu cerneala speciala pe material MAT.

In anumite conditii de iluminare e posibil sa apare ceva reflexii; e nevoie de o buna asezare a luminilor sau de corectat acest aspect in post procesare. Este mai des intalnit acest aspect la cele foarte inchise.

Sunt rezistente la apa, se pot spala cu o carpa umeda,

Sunt groase, nu necesita calcare,

Se pastreaza rulate,

Se pot imprima atat imaginile puse de noi la dispozitie cat si imagini pe care le aveti dvs,

Se percepe un avans de 25% din comanda inainte de a le imprima si nu se accepta retur.