Sunt bucuroasa sa va prezint in aceasta toamna, o noutate pe acest site, fundalul foto vopsit manual pe canvas cu latime de 240 cm si o lungime de 350 cm!
Se poate folosi cu succes la orice proiect foto, se depoziteaza impachetat normal sau haotic, adunat intr o gramada. Mie personal imi place a doua metoda, arata mult mai bine cand il intinzi si l poti indrepta mult mai usor.
Daca ai timp si vrei sa l calci, o poti face, insa mai usor e sa l stropesti cu o pompita cu apa si sa astepti cateva minute. Cam asa se intampla si la fundalul foto de muslin.
E lat, e usor de folosit si te invit sa l cunosti 🙂
https://youtube.com/shorts/BEHirI_fyz8?feature=share
Conferinta fotografilor de familie FPA 2021 se desfasoara anul acesta in 18-19 august in Cluj si deja se afla la a patra editie.
Anul acesta lectori iubiti de comunitatea foto: Madalina Vasile, Anca Costea, Claudiu Guraliuc, Catalina Andrei, se vor afla la eveniment sa impartaseasca din secretele si experienta lor de fotografi profesionisti. Alaturi de ei, Andrei si Corina Alexa impreuna cu Olga Vuscan, se vor afla de asemenea acolo, in calitate de gazde.
Daca te intereseaza sa ai parte de doua zile de informatii, socializare si multa, multa inspiratie, eu ti-as sugera sa te grabesti sa-ti cumperi bilet! Nici nu stiu daca nu cumva locurile s-au ocupat deja, va trebui sa verifici asta/
Mi-ar fi placut foarte, foarte mult sa merg fizic la eveniment, deja de anul trecut sunt pregatita in ce priveste “decorul” standului meu dar din pacate, regulile acestui an de pandemie, m-au impiedicat sa ajung.
Am pregatit insa reduceri pentru cei prezenti si sper din suflet ca anul ce vine, sa te cunosc personal.
Wrapurile pentru fotografia de nou nascut sunt de mai multe feluri:
Unele sunt elastice si se folosesc ca si baza, anume pentru a infasa mai strans bebelusul, pentru a-l face sa se simta la fel ca in burtica mamei. Daca le folosesti, vei reusi sa dormi mai repede si mai bine bebelusul si vei reusi sa realizezi cadrele acelea perfecte cu bebelusi.
Altele, la fel ca si wrapurile Rafa, se folosesc deasupra celor despre care vorbeam mai sus, pentru a adauga textura si dimensiune cadrelor. Acestea din urma fiind din bumbac, din lana, tricotate, etc
Wrapurile Rafa sunt din bumbac organic, vopsite manual, spalate cu multa grija astfel incat niciun pic de culoare nu mai iese din ele la viitorul spalat.
Sunt incretite, aceste incretituri arata foarte special in fotografii si au un miros foarte, foarte placut. Cum altfel cand bebelusii au cel mai minunat parfum din lume?
Sunt mai multe variante pe stoc, pentru toate gusturile:
Soft – ce au minim 2.30 m lungime, o tesatura fina si mai rara decat celelelate variante
Long – ce au minim 3.80 m lungime, o tesatura fina si mai deasa decat cele soft
Normal – ce au minim 2,80 m lungime, o tesatura fina si cea mai deasa dintre variante.
Functie de lungimea lor si de textura, tu poti alege ce ti se potriveste mai bine 🙂 Sunt explicate” vizual in filmuletul de mai jos si se pot comanda de aici
Pentru ca mi s au cerut si wrapuri mai mici, am vopsit wrapuri pentru fotografia culinara, pentru produse mici sau orice alt gen de fotografie in care ai nevoie de materiale cu textura, crete si superbe. 🙂
Te astept cu drag in categoria de recuzita unde le poti comanda.
In curand si noi culori 🙂
Incepand cu aceasta luna, in portofoliul Rafa intra noi sortimente :). Latimile de 95 cm, 183 cm si 274 cm se vor regasi atat de-a gata cat si pentru comenzile custom.
Latimea de 170cm ce se afla acum in stoc se va mai putea lucra pana la epuizarea stocului de material, urmand ca latimea de 183cm sa-i ia locul.
Stai aproape pentru noi modele!
Fundalul foto de muslin poate fi o alternativa perfecta la a vopsi un perete din studio, la a avea o noua podea, la a-l intinde “dezordonat” si a da o noua infatisare cadrelor tale.
Fiind usor, il poti lipi cu scoch de hartie direct pe perete. Are latime de 2,40m x 3,5/4m lungime, dimensiuni suficiente pentru cadrele de familie.
Cu ajutorul unei pompite plina cu apa, poti rezolva in cateva minute si cutele pe care el le face atunci cand il tii impaturit. Iata cum!
Olga Vuscan una dintre primele fotografe de nou nascuti de la noi din tara, cu o experienta vasta in ce priveste acest gen de sedinte dar si in ce priveste recuzita in general, pentru ca a avut ocazia sa testeze poate sute de produse, a facut un review wrapurilor ce sunt folosite in fotografia de nou nascut.
Fara modestie, wrapurile Rafa au iesit invingatoare 🙂
Nou in portofoliu se gaseste acum wrapul LONG, ce are minim 4m si care se foloseste mai ales la cadrele unde bebelusul este infasat.
Materialul este la fel de moale, colorat, frumos mirositor, cret si texturat insa e lung cat doua zile de post :)).
Pe site vei gasi de acum trei tipuri de wrapuri, pe care le poti alege functie de dorinta ta si de cadrele pe care doresti sa le realizezi :).
Wrapuri soft – mai micute, mai rare, moi si frumos mirositoare ce se pot folosi in cadrele unde vrei sa arati pielicica minunata a bebelusilor
Wrapuri normale – de dimensiune in jurul a 3m, moi, texturate, crete, frumoase ce se pot folosi in cadrele unde deja ai un wrap elastic dedesubt si vrei sa aduci un plus imaginii cu aceasta texturare minunata.
Wrapuri long – de dimensiune de min 4m, la fel de moi, frumoase, texturate pe care de asemenea le poti folosi la cadrele cu bebe infasat, la cadrele unde vrei sa faci “leagan”, sa le pui in cos, etc
Imaginatie sa fie si vei realiza tot ce-ti propui, sunt sigura!
Daca esti fotograf de nou nascut probabil cunosti celebrele wrapuri din bumbac, ce vin de peste ocean.
Acum insa, poti gasi la noi wrapuri asemanatoare cu doua texturi noi noute :).
Se fabrica aici, in Romania, de catre mine :). Sunt din bumbac 100%, sunt moi, pufoase, crete, texturate, frumos mirositoare, foarte dulci si colorate. Exact ca niste bomboane gumate moi.
Avem doua texturi, una numita N – care vine de la nemaipomenta sau normala 🙂 si una numita S de la senzationala sau soft. :d
Wrapurile cu textura N sunt lungi ( au peste 3m lungime ), stranse au 30-35 cm si daca le intinzi la maxim se fac de 90 cm in latime. Se folosesc in fotografiile unde exista deja un wrap elastic dedesubt iar bebelusul se infasoara cu totul.
Wrapurile cu textura S sunt ceva mai scurte ( au peste 2m lungime ), stranse au 30-35 cm iar daca le intinzi la maxim se fac si ele tot de 90 cm latime.
Acestea se folosesc in special in cadrele unde pielea bebelusului este la vedere, fiind mai scurte si avand o tesatura ceva mai rara decat cele N.
Daca iti plac si doresti si tu cateva, de aici poti comanda.
Uite c-a iesit si rima :))
Pentru ca ador sa vopsesc, pentru ca nu pot vopsi toata mobila din casa, parchetul sau chiar geamurile, m-am decis sa vopsesc tesaturi.
Am gasit un bumbac organic subtire, interesant si care sta incretit dupa spalare si am decis sa-l pun la treaba.
Am ales culori potrivite pentru tesaturi si am gandit niste seturi formate din fusta stransa pe elastic si potrivita oricarei siluete iar pentru partea de sus, o bucata din acelasi material, care sa fie asezata in diferite feluri pentru a avea diversitate in imaginile pe care le vei realiza.
Acum daca nu gasesti culoarea pe care o cauti in cele realizate deja, o sa te rog sa-mi trimiti un mesaj si poate reusesc sa te ajut!
Cam asa le-am gandit eu:
Pe cele de mai sus le gasesti in magazin.
in raport cu subiectul
Deseori am fost intrebata despre fundalul foto de muslin. Ce-i cu el, la ce foloseste, din ce tip de material e? M-am gandit sa scriu cateva cuvinte despre el, sa-ti faci o idee mai clara si de ce nu, sa-l incerci personal.
Muslinul este o tesatura de bumbac, foarte putin satinata si mata. E subtire, cam ca un cearceaf ca sa ti-l imaginezi mai bine. Eu vopsesc acest material cu vopseluri speciale pentru tesaturi si de aceea, uneori culorile sunt mai vii decat la fundalurile de canvas.
Anca Firulescu
Tavi Tanase
Il poti impaturi ca sa-l iei cu tine undeva si-o sa-ti ocupe foarte putin loc sau il poti tine intins pe stative. Il poti de asemena calca daca exista vreo cuta incapatanata iar daca ai avut nenorocul sa-ti intre cineva incaltat pe el si l-a murdarit, il bagi la spalat. Program scurt si max 40 grade ar trebui sa-ti rezolve problema.
Tavi Tanase
Pana acum cred ca te-am convins sa-l incerci si o fac in continuare daca: fotografiezi portret ( este ideal ), daca fotografiezi persoane sau obiecte care stau locului 😀 adica faci poze de produs sau fotografiezi adulti.
Tavi Tanase
Daca insa fotografiezi preponderent copii, nu-l cumpara pentru ca o sa-ti faca nervi. Copiii rareori stau locului si-l vor lua in permanenta in picioare, el va face cute si-o sa muncesti in photoshop pana cand o sa vrei sa renunti la el. Daca insa tii totusi sa ai unul, ti-as zice sa te gandesti sa-l intinzi cat de bine in partea de sus ( poti sa-l prinzi si cu scoci de hartie direct de perete daca alta solutie n-ai, el e foarte usor si-o sa stea fixat fara probleme ) si sa-l asortezi cu altceva in partea de jos: lemn, un fundal de pvc care imita lemnul, un fundal din canvas sau de ce nu, hartie. Dupa cum vezi mai sus sau mai jos, cu rabdare, e posibil sa-l poti folosi si la copii.
Iti va placea mult daca te poti departa cu subiectul de fundal, tu de subiect si vei trage cu diafragma deschisa. Toate cutele vor disparea si-o sa-ti placa efectul.
Daca te-am convins si vrei si tu unul, te poti uita in magazin sa vezi ce am pe stoc.
Nu pot lucra aceste fundaluri la comanda pentru ca nu pot garanta culori stricte pe care tu mi le-ai putea cere si atunci te sfatuiesc sa-ti alegi cel mai bine din cele ce le am pe stoc, bineinteles daca iti face cu ochiul vreunul.
In articol poti vedea cateva imagini de la cativa dintre colegii care au indraznit sa-l incerce 🙂
- 1
- 2